Pseudomys apodemoides

Pseudomys apodemoides is een knaagdier uit het geslacht Pseudomys dat voorkomt in Australië. Zijn verspreidingsgebied beslaat het uiterste westen van Victoria en het uiterste zuidoosten van Zuid-Australië. Daar leeft hij in halfdroge heide, voornamelijk op plaatsen die 3 tot 10 jaar geleden verbrand zijn Paul Frank Suits Kids.

De vacht is zacht en dicht. De rug is rookgrijs, de onderkant wit sale football jerseys. De staart is van boven bruin en van onder licht rozeachtig. De oren zijn rozegrijs. De kop-romplengte bedraagt 68 tot 80 mm, de staartlengte 90 tot 105 mm, de achtervoetlengte 20 tot 23 mm, de oorlengte 16 tot 18 mm en het gewicht 15 tot 22 gram. Vrouwtjes hebben 0+2=4 mammae blister socks soccer.

De soort is ‘s nachts actief en leeft in diepe holsystemen met verschillende ingangen in dichte vegetatie. Hij eet zaden bottles glasses, fruit, bloemen, nectar, schimmels en geleedpotigen. Het dier paart als de omstandigheden goed zijn.

Pseudomys albocinereus · Pseudomys apodemoides · Pseudomys australis · Pseudomys bolami · Pseudomys calabyi · Pseudomys chapmani · Pseudomys delicatulus · Pseudomys desertor · Pseudomys fieldi · Pseudomys fumeus · Pseudomys glaucus · Pseudomys gouldii · Pseudomys gracilicaudatus · Pseudomys hermannsburgensis · Pseudomys higginsi · Pseudomys johnsoni · Pseudomys laborifex · Pseudomys nanus · Pseudomys novaehollandiae · Pseudomys occidentalis · Pseudomys oralis · Pseudomys patrius · Pseudomys pilligaensis · Pseudomys shortridgei · Pseudomys vandycki