Mads Hjulmand

Mads Hjulmand (født 12 lady remington shaver. november 1982) er en dansk skuespiller, dubber og speaker.

Mads er uddannet fra Statens Teaterskole i 2008, men debuterede faktisk allerede i 2004 i Det Ny Teaters opsætning af The Sound of Music. Desuden har han efter endt uddannelse været i USA for at lære den berygtede Method Actings hemmeligheder at kende på The William Esper Studio med den legendariske lærer William Esper. Hans første mulighed for at arbejde professionelt i udlandet fik han under uddannelsen. Det sidste år på teaterskolen var han i Wien og studere, og her endte han med at medvirke på Off Theater i forestillingen Tohuwabohu af den tyske instruktør Anne Lenk.

Efter endt uddannelse landede han ved et tilfælde rollen som Lars i den tyske komiker Hape Kerkelings komedie Ein Mann, Ein Fjord, og det har kastet en række roller af sig i udenlandske tv-serier og film. Senest som civilbetjent og hjerteknuser i den tyske kult tv-serie Das Grossstadtrevier om en lille politistation i hjertet af St. Pauli i Hamborg. Bydelen er kendt for sin særlige atmosfære med ludere og lommetyve og ikke mindst for Jan Fedder, en folkekær tysk skuespiller, der spiller den gamle snedige kommissær i serien.

Herhjemme har man kunne opleve Mads i et væld af gakkede roller i den prisvindende ungdomsforestilling Opsang på Mungo Park, og efterfølgende på Aalborg Teater, hvor han med sort galde genoplivede punkeren Frank i De Skrigende Halse og portrætterede lokale skæbner i Aalborg – Jeg Elsker Dig! Mads har også medvirket i klassiske forestillinger på Det Kongelige Teater, Grønnegårdsteatret og senest på Momentum i Odense i forestillingen IB3EN, hvor han spillede folkefjenden og multikunstneren Stockmann.

Derudover har Mads haft vidt forskellige roller i tv-serier som Livvagterne, Store Drømme, 2900 Happiness og Tjenesten samt medvirket i Ghita Nørbys/Peter Flindts filmatisering af H.C. Andersens De Vilde Svaner og Nikolaj Arcels oscarnominerede drama En Kongelig Affære med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Desuden har Mads lagt stemme og krop til figuren Lil Payne i musikvideoen Det Lille Prik, en biograf- og YouTube-kampagne for at få unge mænd til at give blod. Mads har desuden lagt stemme til et hav af tegnefilm fuel belt reviews, deriblandt Brad Pitts figur Will the Krill i filmen Happy Feet 2 og som frøen i Disneys Prinsessen og Frøen. Mads Hjulmand er også begyndt at lande roller i større internationale film, senest i Jan Komasas Warsaw 44 om opstanden i Warszawa i 1944 hand meat tenderizer. Mads er bosat på Vesterbro i København.

Han spiller også på tysk tv, i ”Großstadtrevier“ siden 2011 og i filmen ”Ein Mann, ein Fjord!“ i 2009.