Rastova Kosa (berg i Kroatien, Šibenik-Knins län)

Rastova Kosa är ett berg i Kroatien. Det ligger i länet Šibenik-Knins län, i den sydöstra delen av landet, 180 km söder om huvudstaden Zagreb. Toppen på Rastova Kosa är 929 meter över havet.

Terrängen runt Rastova Kosa är kuperad åt sydväst, men åt nordost är den bergig. Terrängen runt Rastova Kosa sluttar söderut. Den högsta punkten i närheten är 1 180 meter över havet, 1,3 km söder om Rastova Kosa. Runt Rastova Kosa är det glesbefolkat, med 10 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Knin, 18,3 km söder om Rastova Kosa. Omgivningarna runt Rastova Kosa är en mosaik av jordbruksmark och naturlig växtlighet football t shirts for boys. I trakten runt Rastova Kosa finns ovanligt många namngivna berg.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 22 °C, och den kallaste är december, med -1 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 736 millimeter liter glass water bottle. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 218 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 88 mm nederbörd.