Bur Jamur Tiga

Bur Jamur Tiga är ett berg i Indonesien. Det ligger i provinsen Aceh, i den västra delen av landet, 1 600 km nordväst om huvudstaden Jakarta. Toppen på Bur Jamur Tiga är 2 500 meter över havet, eller 545 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 10 best running hydration backpack,7 km.

Terrängen runt Bur Jamur Tiga är kuperad åt sydost, men åt nordväst är den bergig. Den högsta punkten i närheten är Burni Kemiri, 2 856 meter över havet, 19,8 km öster om Bur Jamur Tiga. Runt Bur Jamur Tiga är det ganska glesbefolkat, med 27 invånare per kvadratkilometer. I omgivningarna runt Bur Jamur Tiga växer i huvudsak städsegrön lövskog. I trakten runt Bur Jamur Tiga finns ovanligt många namngivna berg.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är mars, då medeltemperaturen är 17 °C, och den kallaste är augusti, med 11 °C hydration fanny pack. Genomsnittlig årsnederbörd är 3 093 millimeter. Den regnigaste månaden är december, med i genomsnitt 402 mm nederbörd, och den torraste är februari, med 176 mm nederbörd.