Arise O Compatriots, Nigeria’s Call Obey

Arise, O compatriots, Nigeria’s call obey is het volkslied van Nigeria. Het lied werd als zodanig aangenomen in 1978.

Na het spelen van het volkslied wordt de nationale belofte (“National pledge”) uitgesproken:

I pledge to Nigeria my country. To be faithful, loyal and honest. To serve Nigeria with all my strength. To defend her unity and uphold her honor and glory. So help me God how do meat tenderizers affect meat.

Het huidige volkslied kwam in de plaats van het lied Nigeria We Hail Thee, dat in 1960 werd geadopteerd toen het land onafhankelijk werd runners water bottle handheld. Dit lied werd geschreven door een Britse immigrant waterproof pouch for beach.

Onafhankelijke staten: Algerije · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centraal-Afrikaanse Republiek · Comoren · Congo-Brazzaville · Congo-Kinshasa · Djibouti · Egypte · Equatoriaal-Guinea · Eritrea · Ethiopië · Gabon · Gambia · Ghana · Guinee · Guinee-Bissau · Ivoorkust · Kaapverdië · Kameroen · Kenia · Lesotho · Liberia · Libië · Madagaskar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritanië · Mauritius · Marokko · Mozambique · Namibië · Niger · Nigeria · Oeganda · Rwanda · Sao Tomé en Principe · Senegal · Seychellen · Sierra Leone · Somalië · Soedan · Swaziland · Tanzania · Tsjaad · Togo · Tunesië · Zambia · Zimbabwe · Zuid-Afrika · Zuid-Soedan

Niet algemeen erkende landen: Somaliland · Westelijke Sahara

Afhankelijke gebieden: Mayotte · Réunion (onofficieel) · Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha (onofficieel)